ruwe route geheim

“De Langste Nacht”editie 2021

Na het annuleren van “De Langste Nacht” reünie zijn wij uiteraard doorgegaan met de voorbereidingen voor de editie 2021. Naar aanleiding van de uitslag van onze enquête hebben we het concept voor “De Langste Nacht” aangepast. We zullen niet langer van noord naar zuid of zuid naar noord rijden en ook de hele nacht doorrijden zullen we niet meer doen. Daarmee halen we natuurlijk wel een flink stuk van de uitdaging die dit fantastische evenement kenmerkt weg, maar niet getreurd, we maken er zeker geen makkelijk ritje van. Uitgangspunten voor ons als organisatoren is dat de rit uitdagend moet zijn, maar dat er ook wat tijd overblijft voor het sociale aspect van een rally (iets wat we de afgelopen tijd met z’n alle hebben moeten missen).

In overleg met Eric is er een ruwe route opgezet waarvan we hier alvast een tipje van de sluier oplichten. We starten om 12:00 in Venray bij hotel Asteria en maken dan een lus naar het zuiden om vervolgens rond 16:00 weer in Venray terug te komen voor een bezoek aan Raceway Venray.

Op deze heuse race oval kunnen de deelnemers hen Healey’s dan eens even lekker de sporen geven (hoe en wat, dat houden we nog even voor onszelf). Tevens is dit een mooie gelegenheid voor clubleden die niet deelnemen om eens te komen kijken hoe het er bij de vernieuwde “De Langste Nacht” aan toe gaat. Bij het verlaten van de Raceway Venray is dan reeds het donker gevallen en zet de rally karavaan zich in beweging in westelijke richting naar de regio rondom Tilburg (exacte locatie is nog niet bekend) om daar zo rond 20:00 de traditionele stamppot te nuttigen.

Met een goed gevulde maag zullen de deelnemers zich dan weer in oostelijke richting begeven, richting Venray waar de eerste deelnemers zich rond 00:00 zullen melden bij hotel Asteria. Uiteraard zal Eric in dit laatste traject nog een aantal instinkers verwerken zodat het geen ontspannen ritje terug zal worden. Voor en na de prijsuitreiking is er dan nog even voldoende tijd om de ervaringen te delen en bij te kletsen. Omdat we finishen bij een hotel is er natuurlijk de mogelijkheid om een kamer te boeken zodat er even uitgeslapen kan worden om zondag ochtend dan ontspannen naar huis te gaan.

Wij verwachten hiermee een mooi nieuw concept te hebben neergezet voor “De Langste Nacht”. Een 12 uurs rally, waarvan 8 uur in het donker en met een uitdagende proef op een unieke locatie blijft “De Langste Nacht” nog steeds Dè Rally van de DHC. Wij hopen dat met deze vernieuwde opzet meer clubleden in staat zullen zijn om mee te doen aan deze mooie rally.

Het uitgangspunt voor de datum van “De Langste Nacht” is dat we deze verrijden in het 2de weekeind van november. Voor 2021 is daarbij echter roet in ons eten gegooid door de Horneland rally, traditioneel een rally waar ook een aantal van onze deelnemers in starten. Omdat we dan met beide rally’s in hetzelfde weekeind zouden zitten hebben we besloten om de editie 2021 naar het laatste weekeind van november te verzetten.

27/28 november 2021

Heb je er zin in gekregen? De inschrijving is geopend je kunt je hier inschrijven

let’s keep Healeys rallying!!”

Louis & Marcel